Spareguiden - Spar penge og træf gode økonomiske beslutninger.

Vi har udarbejdet denne guide som dækker vidt og bredt i forhold til hvordan du kan optimere din økonomiske situation.
Vi har formidlet det i en dansk kontekst så du kan udnytte muligheder der findes i Danmark. Indholdet kan indeholde affiliate-links, men disse vil kun bruges i det omfang at de sparer dig penge.
Læn dig tilbage, læs med og gøre dig klar til at tage handling idag!

Indholdsfortegnelse

🔐Forsikringer

I dette afsnit gennemgår vi hvordan du både kan spare penge på dine forsikringer og opmærksomhedspunkter ift. at afdække om du er overforsikret.

🔍 Forhandl prisen på dine eksisterende forsikringer

Spørg dig selv, hvornår skiftede du sidst forsikring? Og forhandler du årligt dine forsikringer?

Forsikringer udgører ofte en væsentlig andel af dine månedlige udgifter. Men vidste du, at du kan forhandle din forsikringspræmie?

Vi vil ikke nødvendigvis opfordre dig til at skifte forsikringer hvert år, da dette også bidrager til administrativt bøvl. Personligt skifter vi heller ikke årligt, men vi undersøger trods det hvad vi kan få andetsteds. Dette behøver ikke at være en tidskrævende proces, da der findes hjemmesider der kan gøre arbejdet for dig. 🌐

FindForsikring.dk kan du uforpligtende hente 3 forsikringstilbud. Det koster dig nul og niks, men du kan tilgengæld få tilbud på hvad forsikringsselskaber vil tage for at have dig som kunde. Vi forstår at der selvfølgelig kan være forskel på service-niveau og andet mellem forsikringsselskaber. Men hvad stopper dig fra modtage tilbud og tage det med til dit eksisterende forsikringsselskab?

Uafhængigt af hvor god en relation du kan have til dit eksisterende forsikringsselskab, så er realiteten bare at de ikke ønsker at gøre noget billigere for dig på egen hånd. Tag tilbuddene til dem istedet og få forhandlet pris og indhold på dette. Du mister intet på det, men har alt at gavne.

📊 Er du overforsikret?

Det kan ofte være uoverskueligt at vide hvordan du er forsikret, da man kan være dækket ind på flere måder. Forneden har vi udarbejdet en tjek-liste, så du kan undersøge om du evt. er overforsikret.

  • Har du Mastercard 💳? Et mastercard indeholder ofte en rejseforsikring med afbestillingsservice. Dette gælder kun, hvis man har betalt med sit Mastercard. Såfremt du har dette, er det muligt du betaler to steder for en rejseforsikring der måske kan meget af det samme. Vi anbefaler at du får tjekket dit behov og justerer, da du potentielt kan spare penge her. Læs mere om dette på Mastercard”s hjemmeside.
  • Har du tjekket om du har forsikringer gennem dit pensionsselskab 🏦? Ofte har man også forsikringer gennem sit pensionsselskab. Dette vil typisk være ulykkesforsikring, indbo mv. Er du offentligt ansat, er der højere sandsynlighed for at du allerede betaler til dette gennem forsikringen. I nogle tilfælde kan det være med vilje at man har forsikring flere steder vedrørende det samme. Men hvis det ikke er intentionen, så find endelig ud af det. Det er altid bedst at være helt skarp på hvordan man er forsikret. Vi anbefaler at du danner dit et overblik på pensionsinfo.dk. Her kan du lynhurtigt finde ud af hvordan din nuværende pension er og hvilke forsikringer du har tilknyttet.

Forsikringer som studerende 🎓

Er du studerende? Her vil vi klart anbefale at du undersøger forsikringerne du kan få enten gennem A-kasse eller fagforening (Som gratis studie-medlem). Du vil ofte kunne blive forsikret til en pris de fleste forsikringsselskaber ikke kan matche. Derudover kan du optjene anciennitet og modtage dagpenge efter endt uddannelse. Det er derfor en no-brainer at blive gratis studie-medlem, hvis du ikke allerede er det.

📱 Mobilabonnementer, tv, internet & el: Betaler du for meget?

Det skal først og fremmest siges, at vi aldrig vil anbefale noget du ikke har brug for. Nedenstående tips er derfor kun relevant hvis du i forvejen betaler for noget af dette.

De to typer forbrugere af abonnementer

1️⃣ Den stabile forbruger: Fokuser på det billigste tilbud 💡

Er du typen, der finder det absolut billigste abonnement på markedet og holder dig til det, så længe prisen er lav? Så gør du det rigtige i forhold til at optimere din økonomi. Men selvom du har fundet det billigste abonnement, er der stadig måder at spare endnu mere på!

2️⃣ Den fleksible forbruger: Udnyt kampagner og deals 🎯

Skifter du abonnementer, når du køber en ny mobil eller udnytter kampagner hos f.eks. Power eller Elgiganten? Det kan være en smart taktik, men hvis du vil spare mest muligt, bør du skifte abonnementer hver 6. måned for at drage fuld fordel af kampagnetilbuddene. Ofte kan du få rabatter, der i praksis betyder, at du har et gratis mobilabonnement i op til 6 måneder. Det kræver lidt planlægning, men kan i sidste ende spare dig mange penge.

👉 Pro Tip: Hold øje med kampagner omkring store begivenheder som Black Friday eller fødselsdag i Power eller Elgiganten. Her kan du ofte få et større afslag på prisen ved skift af abonnement.

💡De billigste løsninger på markedet

Er du den første type eller tænker du at du vil slippe for bøvlet med at skifte hele tiden og hellere fokusere på andre ting? I så fald, har vi samlet de billigste løsninger vi kunne finde på tværs af abonnement-løsninger forneden:

Cashback (Passivt)

Cashback er noget af det fedeste at få for noget der alligevel er en del af dagligdagens handel. Ulempen ved diverse Cashback-ordninger er at det ofte kræver forbrugeren gøre noget aktivt, hvilket ærligt talt gøre det mere bøvlet at udnytte konsistent. Forneden er angivet muligheder, hvor du aktivt som forbruger ikke skal gøre noget. What’s not to like?
 

Cashback med Visa

Hvis du har et Visa kort, så er denne mulighed en oplagt løsning for at du kan spare uden at løfte en finger. Cashback med Visa kræver kun at du tilmelder dit Visa-kort og ellers kan du bare læne dig tilbage og opnå cash-back når du f.eks. tanker eller handler dagligvarer ind.
Dette gælder dog ikke for alle køb, men jeg kan garantere dig for at du nok skal blive overrasket over hvad du kan opnå cashback på.

 

Scroll to Top